Vill du bli en av oss?

Just nu söker vi personer till två spännande tjänster: Verktygsmakare och Produktionsplanerare.

 

På Östlings Verktyg är vi oerhört stolta över att vara en ledande aktör inom verktygstillverkning. Vi kombinerar traditionellt hantverk med modern teknik för att leverera verktyg av högsta kvalitet till våra kunder. Med vår långa erfarenhet och vårt starka engagemang för innovation strävar vi alltid efter att vara i framkant av branschen.

Varför ansluta sig till oss?

  • Möjlighet att vara en del av ett framstående företag inom verktygstillverkning
  • Innovativ arbetsmiljö som kombinerar traditionella metoder med modern teknik
  • Utmärkta möjligheter till personligutveckling
  • Stödjande arbetsklimat som värdesätter samarbete och idéutbyte
  • Möjlighet att arbeta med spännande projekt och utmanande arbetsuppgifter

 

Läs mer om tjänsterna här nedan och skicka in din ansökan redan idag.

Vi är med och kämpar för livet!

Vi på Östlings Verktygs AB väljer att sponsra Team Rynkeby – God Morgon.

 Vi ser det som en självklarhet att vara med och stötta forskningen kring barncancer, barnen är ju vår framtid!

 

 

Vill du vara med att bekämpa ”cancerspöket”, så tveka inte att stötta Team Rynkeby – God morgon

 

På deras hemsida www.team-rynkeby.se hittar du mer information om projektet och hur du kan hjälpa till och bidra.

Konstruktion

Det börjar på analysstadiet.

Din produkt är kanske fullt utvecklat på pappret eller så befinner den sig fortfarande på idéstadiet. Du har en plastdetalj som skall produceras och verktyget som skall lösa det måste klara uppgiften till 100% från första skott. Det måste dessutom ha rätt pris och kunna tas fram inom rätt tidsramar. På konstruktionsstadiet hjälper vi dig att utforma din detalj för kostnadseffektiv verktygsutveckling och optimalt effektiv produktion. Ett exempel kan var att plastanpassa detaljen så att den passar för formsprutning.

 

Vi erbjuder formfyllnadsanalyser för att optimera ingötslösningar med hjälp av egen mjukvara i huset. Med hjälp av 3D-printer kan vi ta fram en allra första prototyp.

 

 

Provverktyg

Vi hjälper dig när du har bråttom

Östlings har skapat en organisation för produktion av vad vi kallar snabba verktyg. Vi hjälper dig med design, funktionsanalys, snabba prototyper, provning och uppmätning. Här har våra kunder olika behov. Ibland handlar det om att producera ett snabbt verktyg för att för fram en prototyp. Det kan vara ett provverktyg inför framtagandet av ett produktionsverktyg. Och det kan också vara ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att ta fram ett verktyg för lågserieproduktion.

 

Vi har ett antal smarta moderformar som gör det möjligt att snabbt ta fram formsprutade plastdetaljer i rätt material. Insatserna tillverkas i det lämpligaste materialet allt efter kraven på utfallet; aluminium, ohärdat stål, konventionellt värmebehandlat verktygsstål med mera.

Produktionsverktyg

Ett produktionsverktyg ställer mycket högt ställda krav på kvalitet och precision.

Formverktyg för plastdetaljer i höga volymer över längre tid kräver hög kvalitet, precision och hållbarhet för att garantera dig en friktionsfri produktion. Östlings erfarenhet, kompetens och kapacitet är optimerad för att klara dessa högt ställda krav och dessutom optimera kostnadseffektivitet i produktionen. Konsultation på konstruktionsstadiet är enormt viktigt för att vi skall landa i den bästa lösningen för er. 

 

När formverktyget är producerat kan vi hjälpa er med mätning och service. Vi erbjuder formfyllnadsanalyser för att optimera ingötslösningar med hjälp av egen mjukvara i huset. I vår mätavdelning har vi resurser att mäta tredimensionellt. Mätning av elektroder, formrum och detaljer. Vi erbjuder dig även provkörning/intrimning av verktyget innan leverans för att säkerställa en friktionsfri produktionsstart.

Lågserieproduktion

Vi kan köra små serier på kort tid.

Östlings har egen formsprutning i vår produktionsanläggning. Det är för att kunna köra prover och testa verktyg men också för att kunna erbjuda lågserieproduktion av plastdetaljer. En naturlig väg för den som tagit fram ett snabbt verktyg på tex en helt ny produkt är att kunna köra fram låga serier av produkten. Antingen för att den bara skall finnas i låga serier eller för att det är rätt nivå att starta på innan man går över på höga serier. Genom att ha en egen formspruta kan vi både hjälpa kunden och avlasta plastproducenterna vars produktion inte är anpassad för de riktigt små volymerna.

 

Vi tar hand om ditt snabba verktyg och kör fram dina detaljer enligt önskemål.

 

 

Service

Snabb support och service på våra verktyg.

En naturlig del av vår verksamhet är att kunna erbjuda service och reparationer på de produktionsverktyg vi har tillverkat. Skador och fel kan uppstå av många olika anledningar på ett formverktyg med lång livslängd. Vi finns här för att hjälpa dig så fort som möjligt när ditt verktyg inte fungerar optimalt. 

 

Ett produktionsverktyg kan också behöva uppgraderas eller utvecklas om produktionen eller plastdetaljen förändras. Då finns vi tillgängliga både för rådgivning och för att justera själva verktyget åt er.

 

Vi har utökat vår serviceavdelning med en lasersvets. Fördelen med den tekniken är att man kan reparera eller anpassa varje verktyg med artlikt material. Dvs vi kan använda tillsatsmaterial med rätt kvalitet och hårdhet utifrån hur verktyget är byggt från början.

 

Om Östlings

I snart 60 år har Östlings konstruerat och tillverkat formverktyg. Så man kan lugnt säga att vi har gjort några stycken vid det här laget.

Idag är vi en effektiv och vältrimmad organisation som är riktigt bra på att tillverka verktyg! För dig som kund innebär det att du får en optimal kombination av vår erfarenhet och kompetens i kombination med högteknologisk maskinpark och digital kommunikation. Allt samlat i det uppdrag vi har för dig. Våra kunder finns över hela Sverige inom tillverkande industri och vi arbetar med utvecklingsavdelningar och formsprutare, tekniska konsulter och formgivare.

 

Vi erbjuder dig en långsiktig relation till där vi successivt bygger upp ett samarbete tills vi känner varandra väl och är väl insatta i era behov. Vi levererar högsta kvalitet och effektivitet från första början och har idag delar av Sveriges mest krävande producenter som kunder.

 

 

 

Kvalitetspolicy

 

Östlings genomsyras av kvalitet, leveranssäkerhet och hög produktivitet. Varje levererat formverktyg skall vara en rekommendation till ett kommande uppdrag. Vi nöjer oss inte med mindre.

 

 

En del av AGES-gruppen

I oktober 2023 förvärvades Östlings av AGES Industri. AGES-gruppen erbjuder tillverkning av kvalificerade precisionskomponenter i större serier till framstående aktörer inom utvalda kundsegment. Drivna produktionsprocesser, entreprenörsanda och teknisk spetskompetens skapar förutsättningar att leverera marknadens bästa lösningar med god tillverkningsekonomi. AGES har varit noterat på Nasdaq Stockholm First North Premier sedan 2014. Läs mer om AGES på ages.se.

 

 

Kontakt

Är du intresserad av att vi tar fram en offert till dig? Eller har du någon fråga? Välkommen att kontakta oss!

+46 (0)370 333160 info@ostling.se

Östlings Verktygs AB

335 23 GNOSJÖ

Besöksadress: Marieströmsv. 47, 335 32 GNOSJÖ

Sven Sköld VD 0370 - 333162 070-819 18 59 sven@ostling.se
Henning Selstam Marknad & konstruktion 0370 - 333164 070-624 20 90 henning@ostling.se
Pär Lindström Konstruktion 0370-333167 par@ostling.se